life is sweet loggo

Hej Pia Gustavsson, grundare och ägare av Life is sweet Agency!
Hur kommer det sig att du startade en barnklädesagentur?

– Jag har alltid gillat att vara egenföretagare och jag och min sambo Patrick åkte i många år runt på marknader och sålde kläder och andra produkter som vi köpt in från Asien. År 2004 när vi fick vårt första barn Sigge föddes idén om att starta en barnklädesbutik, Vildänglar. Jag drev sedan den i fem år tills jag kände att jag ville ha ett jobb där jag inte var lika bunden av att vara på en plats under vissa öppettider– men fortfarande jobba med barnkläder. Resultatet blev Life is sweet Agency.

Ditt företagsnamn– var kommer det ifrån?

– Om du har den stora förmånen att jobba med något du gillar får vardagslivet en slags sommarlovskänsla, vilket är det jag alltid har strävat efter. Man kan välja att leva på så många olika sätt och vi har valt att försöka styra så mycket vi kan över vår tid. Jag kan sitta hemma och jobba ibland och jag bestämmer själv åt vilket håll mitt företag ska gå. Kapten på mitt eget skepp. Det gillar jag.
Life is sweet känns som ett passande namn.

Vad gör en agentur egentligen?

– Många olika saker, men vi representerar våra barnklädesmärken på den svenska marknaden och våra märken är: Bobo Choses, Soft Gallery, Marmar Copenhagen, TinyCottons, Ferm Living, Cóndor, Bondep, Studioloco och 1+in the family. Jag fungerar som deras förlängda arm och ansikte utåt i Sverige och säljer in deras kollektioner till svenska återförsäljare, ser till att de syns i svenska medier och får rätt spridning och uppmärksamhet. Mina arbetsuppgifter innebär allt från att sitta i möten med inköpare från butiker, låna ut produkter till stylister för plåtningar, till att besöka mina märken för att få se deras nya kollektioner och få höra tankarna bakom de olika kollektionerna. Jag blir alltid fylld av inspiration efter att ha fått träffa alla kreativa människor som på olika sätt arbetar fram de här fantastiska kläderna. Våra återförsäljare, de butiker som säljer våra märken, är förutsättningen för hela mitt företag och vi har ett väldigt nära samarbete året runt. Sommarlovskänslan är inte svår att locka fram med ett sådant här jobb.

Life is sweet Postadress / budadress: Life is sweet Pärlröksgången 29 135 33 Tyresö
Showroom: Life is sweet agency, Erstagatan 16, 116 36 Stockholm